Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

21300 auto-ongelukken kunnen teruggedrongen worden

In alleen al 2015 waren er 21.300 auto-ongelukken met ernstige gevolgen, daarnaast waren er 621 doden als een gevolg van auto-ongelukken. We spreken hier van ongevallen in verband met vooral botsingen. Vroeger was het normaal om geen gordel om te hebben en nu kijken we erop terug en dan is dit heel raar! Dus dan zou je zeggen dat het totaal aantal ongevallen met ernstige gevolgen zou dalen met het verplicht stellen van autogordels, alleen is dit niet het geval. Het aantal dodelijke ongelukken is wel teruggelopen alleen het aantal ongevallen met ernstige gevolgen is gestegen. Ikzelf geloof dat dit het gevolg is van het feit dat mensen zich veiliger voelen en dus makkelijker omgaan met regels en elkaar, even invoegen op het laatste moment om de file die zich daarvoor heeft opgesteld om deze te ontwijken, even wat harder rijden dan toegestaan is, eerst mocht je hier toch ook 130 kilometer per uur rijden waarom nu niet meer?

Ik merk zelf dat deze gedachtegang vaak voorkomt bij mijn vrienden, “Is lache toch?”. Ik stap dus ook niet meer zo makkelijk bij hen in de auto. Wat ik zelf heb gedaan bij voertuigen waar ik niet gemakkelijk naar achteren kan kijken (denk aan een camper of een bestelbusje), daar heb ik achteruitrijcameras geïnstalleerd, dit is een draadloze achteruitrijcamera die ik heb laten monteren en dan heel gemakkelijk van bijvoorbeeld mijn camper kan gebruiken. Hier is dan een camera in de lamperen verborgen of wat opzichtiger opgesteld en dan heb ik een soort tv-schermpje in mijn camper bij het dashboard. Dit vergemakkelijkt mijn leven heel erg! Eerst altijd een beetje inschatten met de zijspiegels of ik kan invoegen en nooit zekerheid hebben, maar nu is het gewoon klik en klaar! Ik denk als iedereen (of minimaal een groot deel va de populatie dit zou implementeren in zijn of haar auto dan zou het aantal ernstige auto-ongelukken hevig teruglopen!

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Related Posts

Huur een afvalcontainer in en rondom Amsterdam

Een nieuwe Nissan bij van de Bunte

Ontdek komende zomer één van onze buurlanden