Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Altijd veilig

Veiligheid op de weg is zeer belangrijk, dit geld voor ieder voertuig of je nou op twee-, vier- of zestien willen rijdt, je wil ze houden waar ze horen op de weg dus. Ongeacht met wat je rijdt, veiligheid staat boven alles. Daarom onderstaand het een en ander om je veilig thuis te laten komen.

De snelheidslimieten gelden niet voor niets. Wanneer de borden aangeven dat je er zestig hoort te rijden, rij dat dan ook echt. De weg zal zich op dat moment niet genieten voor tachtig kilometer per uur en daar is een reden voor. Dit geld hetzelfde voor op erven en op de snelweg, ga niet doelbewust veel harder rijden dat is aangegeven. Daarnaast kan je er ook hoge boetes voor krijgen en is het gevaarlijk. Andere weggebruikers zijn zich er niet bewust van dat je veel harder gaat dan de rest, daarnaast kan je ook gemakkelijker dingen over het hoofd zien en eerder ongelukken maken.

Daarnaast is het bandenprofiel zeer van belang. Het bandenprofiel zorgt ervoor dat de banden meer grip hebben op de weg. Het hoeft niet per se geregend te hebben of te ijzelen mocht de weg glad zijn, het is daarom van belang dat je eens in de zoveel tijd je profiel bekijken en kijkt of het nog diep genoeg is. Het profiel zit er niet voor niets dus negeer het niet.

Daarnaast ben je verplicht om het een en ander in de auto te hebben voor noodsituaties. Zo is een gevarendriehoek in Nederland niet verplicht om bij je te hebben in het geval van pech maar moet je hem wel neerzetten wanneer je pech hebt en je alarmlichten niet werken, een beetje krom. Daarnaast zijn nog een aantal andere dingen handig voor in de auto zoals een auto verbanddoos of een schuimblusser.

https://www.schoens-safety.nl/