Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Auto met schade verkopen

Heb je een auto met schade dan is een veel gemaakte keuze om deze te verkopen. Het laten herstellen van schade is een kostbare aangelegenheid welke je niet vaak terugverdient. De auto verkopen en met de opbrengst weer een andere aankopen is dan vaak de beste zet.

Het overgrote deel van de mensen heeft een autoverzekering waarbij alleen de schade aan derden wordt vergoed. De schade aan je eigen auto moet je dus zelf betalen. Stel dat je met jouw auto tegen een andere auto aanrijdt dan wordt de schade aan de tegenpartij uitgekeerd en blijf je zitten met je eigen schade.

Schade laten herstellen

Schadeherstel is een kostbare zaak. Er gaat namelijk veel tijd zitten in het herstellen van de schade. De arbeidslonen in Nederland zijn hoog en daar ben je al een hoop geld aan kwijt. Daarbovenop komen nog de materialen zoals plaatwerk, een bumper en het laten spuiten. Een bumper laten repareren kost al minimaal 700 euro. Uitdeuken en spuiten gaat snel richting de 2000 euro. Is je auto nog 20.000 euro waard dan zou het logisch zijn dat je er 2000 euro in steekt. Is de auto veel minder waard dan kiezen mensen vaak niet voor reparatie en verkopen de auto liever. Soms omdat ze ook het geld niet hebben voor de reparatie.

Auto verkopen met schade

Wanneer je geen geld in je eigen auto wilt steken dan kun je deze verkopen. Een auto met schade is natuurlijk minder waard als dezelfde auto zonder schade. Wat je voor de auto terugkrijgt hangt natuurlijk af van wat er aan de hand is, hoe hoog het schadebedrag is en waar je de auto te koop aanbiedt. Niet alle manieren van verkopen leveren namelijk evenveel op. Bij het verkopen van een schadeauto moet je de juiste persoon treffen die er nog brood in ziet. Een advertentiesite is zeker een manier om uit te proberen. Echter moet je wel rekening houden met veel handelaren die voor een minimaal bedrag de auto willen overnemen.

Auto met schade verkopen via een veiling

Bij een veiling denk je vaak dat je genoegen moet nemen met het hoogste bod en dat je daar niet meer vanaf kunt. Bij een autoveiling werkt dat net even anders. Je kunt namelijk vrijblijvend een bod krijgen op de auto en beslist aan de hand van het voorgestelde bod of je ermee akkoord gaat of niet. Je bepaald dus zelf of je de auto verkoopt of niet. Kies je een autoveiling welke gratis en vrijblijvend te werk gaat maak je geen kosten en heb je niets te verliezen.