Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Chassisnummer opzoeken om Auto diefstal te checken

Het chassisnummer opzoeken is aan te raden als u een auto wil importeren uit Duitsland. Elk voertuig heeft een uniek chassisnummer oftewel VIN identificatie nummer. Deze is gegraveerd in de voorruit en/of het frame van de auto. Door het chassis nummer opzoeken krijgt u inzicht in de historie van het voertuig en voorkom je een miskoop. Via de Chassischeck wordt o.a. de kilometerstand gecontroleerd, indien bekend de onderhoudsbeurten opgevraagd, en er wordt gecontroleerd of het voertuig geregistreerd staat als gestolen.  

Hiermee voorkomt u dat u ongewenst bij criminele praktijken betrokken raakt. Juist auto’s die worden geïmporteerd, bijvoorbeeld uit Duitsland, en Belgie worden vaker gebruikt voor fraude. Daarom is het dus ook belangrijk dat je er zelf als koper alles aan doet om te voorkomen dat u een gestolen auto koopt, of een motorfiets met terug gedraaide kilometerteller koopt. De juiste controles uitvoeren is hierin in ieder geval een belangrijke stap die je kan zetten. Een VIN of Chassisnummer check kunt u gewoon zelf doen via een PC met internet toegang of mobiele telefoon.

VIN Check diefstal is niet gratis

In Duitsland zijn VIN / chassisnummer checks niet gratis, de gegevens worden bijgehouden in private databases, die u voor een voor een klein bedrag kunt raadplegen. via betrouwbare aanbieders zoals kentekencheckonline.nl kunt u een voertuig rapport opvragen. Hier zijn overigens geen hoge kosten aan verbonden. Er zijn namelijk ook andere aanbieders die fracties van informatie die je nodig hebt zonder dat u hiervoor hoeft te betalen. Bedenk wel dat de betaalde diensten zijn in de regel meer betrouwbare informatie geven. Ook hier geldt dus dat het wel eerst heel belangrijk is om de betrouwbaarheid goed na te gaan. Alleen op die manier weet u zeker dat je het op de juiste manier aanpakt.

Wat kunt u allemaal checken?

Als u de diefstal check middels de chassisnummer controle van een import auto uit Duitsland doet dan komt u tevens een heleboel andere zaken over de auto te weten, zoals:

  • Diefstal registratie
  • De waarde van de auto
  • De kilometerstand van de auto
  • Technische details
  • Eerdere eigenaren
  • De verbruik de auto

Al deze informatie komt zeker van pas wanneer u een import auto of auto in het buitenland gaat kopen. Ook wanneer blijkt dat de auto of motor niet gestolen is, dan kunnen er nog voldoende punten zijn die een koop in de weg zou kunnen staan. Dit voorkomt u door het aanvragen van een uitgebreid rapport heel gemakkelijk.

 

Authentic vin check

Een diefstalcheck internationaal doen middels een chassisnummer check wordt ook wel anders genoemd. Het gaat dan om een zogenaamde authentic vin check. Een vin is een ander woord voor een chassisnummer. Vin is een afkorting voor Vehicle Identification Number. Internationaal is dit het chassisnummer. Op deze manier is elke auto overal ter wereld op dezelfde manier te herkennen en is snel de benodigde informatie voor allerlei zaken te achterhalen. Dit kan heel belangrijk zijn en is daarom dus ook altijd slim om te doen. Zeker ook bij auto’s uit het buitenland die zijn geïmporteerd naar Nederland door de verkoper. 

https://www.politie.nl/themas/thema/diefstal.html