Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

De supermarkt

De supermarkten zijn niet meer wat ze voor de lock down waren. Toen was het vaak druk, maar niet storend druk. Druk als in mensen die gezellig een praatje maakten, mensen die in de supermarkt gingen bedenken wat ze gingen maken voor het avondeten en de vakkenvuller die vol enthousiasme de klant hielp. Op de achtergrond speelde een mooi muziekje en de producten werden flatteus bellicht. Dit is allemaal in groot contrast met wat er nu gebeurt. Als we nu naar de supermarkt gaan gaat, voel je een soort doodssfeer. Niemand praat met elkaar, iedereen wil zo snel mogelijk weg zijn en plastic schermen staan tussen ons en de medewerkers is. Hoewel het allemaal begrijpelijk is, is het nu toch een stuk minder fijn een bezoekje te brengen aan de supermarkt.

De sfeer in de supermarkt heeft sowieso de afgelopen maand erg geleden onder de situatie omtrent het COVID 19 virus. Eerst was er de generende, lacherige sfeer die er heerste om mensen die weken voor de aankondiging van de maatregelen al aan het hamsteren geslagen waren. Toen was er de drukke, gestresste sfeer van de dagen voor de lock down. Mensen waren bang dat de supermarkten zouden sluiten en dat ze zonder eten zouden zitten. Toen waren er een paar dagen waar er alleen maar mensen stonden te klagen voor lege schappen, en dat brengt ons tot de doodssfeer van vandaag de dag.

Hoewel dit allemaal vervelend is, is het de beste optie. Want anders zouden de supermarkten dicht moeten en dan zijn we nog verder van huis. Behalve dan de mensen die gehamsterd hebben. Maar voorlopig zal dit niet veranderen. De barcode maker in de supermarkt kan voorlopig nog wel even doorgaan met het printen op plastic, want de supermarkten zijn zo’n beetje de laatste bedrijven die de deuren mogen sluiten.