Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Kartonnen dozen zijn een ideaal verpakkingsmateriaal

Kartonnen dozen worden vaak gebruikt als verpakkingsmateriaal voor het verzenden van artikelen. Er zijn verschillende voordelen aan het gebruik van karton, want het beschermt de artikelen die worden verzonden, het is goedkoop en je kunt het makkelijk van vorm veranderen of in de gewenste vorm laten produceren door de professionals van de Dozenhal.

Kartonnen dozen beschermen kwetsbare producten

Als verpakking beschermen kartonnen dozen de meest uiteenlopen producten en voorwerpen die moeten worden verzonden of verplaatst. Karton bestaat vaak uit meerdere stukken karton die op elkaar zijn bevestigd zodat breekbare producten optimaal beschermd zullen worden tegen breuk en beschadigingen. Denk hierbij aan voorwerpen van glas of een ander kwetsbaar materiaal, televisies, computers of gevoelige meubels met grote vlakke oppervlakken. Maar het wordt ook gebruikt voor de verpakking van bijvoorbeeld papier, of kleding, of allerlei huishoudelijk materiaal dat je online koopt. Je kunt het zo gek niet bedenken of er zit wel een kartonnen verpakking omheen.

Goedkoop materiaal

Karton is goedkoop om te produceren, en is meestal gemaakt van gerecycled materiaal en kost niet veel geld als het in de groothandel wordt gekocht. Andere verpakkingsmaterialen zijn gemaakt van plastic, hout of metaal, allemaal dure materialen die vaak zwaarder zijn dan karton, wat bijdraagt aan hogere verzendkosten.

Enkele voordelen van kartonnen dozen

Karton is licht van gewicht wat ertoe bijdraagt dat bijvoorbeeld verhuisdozen of andere grotere dozen makkelijk te hanteren en te verplaatsen zijn tijdens het verpakken, laden en lossen.

Ze zijn de meest kosteneffectieve oplossing voor het verpakken en verzenden.

Ze hebben goede druk- en grafische mogelijkheden daarom kunnen ze worden gebruikt als een effectief instrument voor marketing en merkpromotie. Bedrijven kunnen hun logo’s, productinformatie, contactadres en andere promotionele gegevens op de dozen afdrukken om ze beter zichtbaar te maken voor de klanten. Vraag er gerust naar als u contact opneemt met de Dozenhal.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten, uitvoeringen en kleuren die voldoen aan de eisen van een gevarieerd aantal klanten.  Dat maakt ze de meest uiteenlopende verpakkingsoplossingen voor een groot aantal verschillende klanten.

Ze zijn milieuvriendelijk en kunnen worden gerecycled en hergebruikt. Ook voor gebruikte kartonnen dozen kunt u bij de Dozenhal terecht.