Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Leer Frans in twee maanden

Leer Frans in twee maanden

Ga je binnenkort op vakantie naar Frankrijk? Dan lijkt het je vast wel handig om tijdens je reis een woordje Frans te spreken. En gelukkig is dat niet onmogelijk. In twee maanden tijd is het namelijk mogelijk om gratis een woordje Frans te leren zodat je in ieder geval jezelf verstaanbaar kunt maken in de meest voorkomende situaties. Maar hoe leer je een taal in twee maanden tijd?

De basis

Allereerst is het belangrijk om de basis van een taal onder de knie te hebben. Bij de basis kun je denken aan de meest gebruikte werkwoorden, persoonlijke voornaamwoorden en de zinsvolgorde.  Zodra je dat kan, is het een kwestie van een aantal woorden leren. Als je veel tijd kwijt kunt aan het leren van de taal dan is Duolingo een goede app om mee te starten.

 

Leesvaardigheid

Als je de basis van het Frans onder de knie hebt is het tijd om zoveel mogelijk te lezen. Dat kan door bijvoorbeeld boeken te lezen of door regelmatig een krantenartikel erbij  te pakken. Ook films en series met franse ondertiteling werken goed. Door Frans te lezen vergroot je je vocabulaire die je vervolgens kunt gebruiken voor het vormen van goedlopende zinnen.

 

Luistervaardigheid

Tot slot leer je jezelf Frans door aan je luistervaardigheid te werken. Want als je begrijpt wat de anders vertelt in Frankrijk, dan kun je de zin van de andere persoon herhalen en jouw antwoord daarin verwerken. Radio luisteren in het Frans is een goede manier om Frans beter te leren begrijpen.

 

Frans leren binnen twee maanden is mogelijk. Het vergt veel tijd en inzet. Je leert je zelf het snelst een taal in een korte tijd door met de basis te beginnen en vanuit daar zoveel mogelijk te lezen. Daarna helpt internet radioin het Frans je verder. Au revoir!

https://www.radioguide.fm/