Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Pechhulp | Checklistvakantie.nl

pechhulp nodig?

Autopech is altijd vervelend en komt altijd op een ongunstig moment! In Nederland bestaan hulpdiensten die je snel weer op weg helpen. U heeft een keuze uit een verzekering met een vaste premie of pechhulp on demand (betaal alleen wanneer u het nodig heeft). Keuze maakt u zelf.

Met “Pechhulp Nederland” heeft u een standaard c.q. basis pakket. In veel gevallen kunt u de standaard pakket uitbreiden met zaken als vervangend vervoer en/of pechhulp in uw woonplaats. Bij de ANWB is de dekking in Nederland exclusief woonplaatsdekking en bij Route Mobiel en Centraal Beheer is de dekking in Nederland standaard inclusief woonplaatsdekking. 

Reist u vaak naar het buitenland? U kunt uw pakket uitbreiden met pechhulp in Europa. Alleen bij Centraal Beheer en Route Mobiel kunt u deze dekking ook los afsluiten. Voor de aanhanger en caravan is bij de ANWB, Route Mobiel en Centraal Beheer in Nederland de dekking standaard inbegrepen. Dekking voor de aanhanger en caravan in Europa is bij Centraal Beheer standaard inbegrepen, bij de ANWB en Route Mobiel kunt u kiezen. Let wel op, dat je ook bij verzekeraars een pechhulp tegen gering bedarg te verzekeren is. Een autoverzekering vergelijken loont dan zeker de moeite!

Persoonsgebonden of kentekengebonden?

Wegenwacht van de ANWB is een persoonsgebonden pechhulp. Dit betekent dat u bijv. voor uw eigen auto en uw motor (max. 2 kentekens) aanspraak kunt maken op de ANWB wegenwacht. Uw tweede auto of motor is namelijk ook gedekt zonder extra kosten! Ook de ouderdom van uw voertuig is geen probleem.

Bij Route Mobiel en Centraal Beheer betreft het een kentekengebonden pechhulp. Uw voertuig heeft recht op hulp bij pech, wie er ook in rijdt! Wanneer u uw voertuig deelt met anderen heeft u aan één abonnement voldoende. Ouderdom van uw voertuig speelt bij kentekengebonden dekking wel een rol, hogere premie naarmate de auto ouder wordt.

Voor (elektrische) fietsen, bromfietsen, scootmobielen, campers, caravans en aanhangwagens, is ook pechhulp mogelijk tegen een extra premie.

Complete pechhulp nodig? Vanaf € 29,95 per jaar! (tip)

NIEUW!…..Pechhulp on demand

Zonder benzine of een lekke band? En geen verzekering? Bij “on demand” kan iedereen pech melden zonder lidmaatschap of verzekering. U betaalt achteraf direct bij de monteur nadat uw voertuig gerepareerd of vervoerd is. De kosten kunnen per geval verschillen en worden vooraf kenbaar gemaakt. On demand app is gratis online te downloaden. Beste tips op Checklistvakantie.nl

https://checklistvakantie.nl/pechhulp/