Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Presentatie van jou product

Het wordt steeds belangrijker om je als verkoper te onderscheiden van je concurrenten. Dit komt mede door de afgelopen economische crisis die er voor heeft gezorgd dat de vraag naar producten enorm afnam. De concurrentie werd hoger en alleen de beste die bleven bestaan. Om te blijven bestaan is het van belang om het product wat je verkoopt goed te plaatsen en te presenteren. Een viertal basisaspecten moeten hierom goed worden uitgevoerd.

De promotie van het product is doorslaggevend of consumenten speciaal voor jou product naar de winkel gaan. Er moet daarom goed worden nagedacht met welke doelgroep je te maken hebt en welke behoefte deze heeft. Als de behoeftes duidelijk zijn moet je daarop de vorm van promotie, de kanalen en de boodschap gaan afstemmen. De plaats is ook van groot belang. Dit is ook afhankelijk van de doelgroep, zo is het aannemelijk dat je bij een oudere doelgroep het product niet alleen online aanbied maar ook in toegankelijke winkels. Misschien wel het meest bekende aspect is de “prijs”, deze moet goed afgestemd zijn op de behoefte van de consument en op het product zelf. Als dit duidelijk is kan je gaan kijken naar wat voor prijsstellingsstrategie je wil gaan gebruiken. Wil je exclusiviteit uitstralen en de focus leggen op hoge winstmarges moet je beginnen met een hoge prijs. Wil je snel en in grote getalen je product verkopen dan moet je een lagere prijs hanteren en de focus leggen op de afzet.

Tot slot is de presentatie van je product enorm belangrijk. Een grote speler hierin is het etiket. Tegenwoordig is het vrij eenvoudig om een hoogstaand etiket te printen. Daar is dan natuurlijk wel een hoogstaande printer voor nodig. De continuous inkjet printers behoren op dit moment tot de meest efficiënte printers die er zijn. Door het gestroomlijnde design en goede constructie werken ze zeer efficiënt en leveren ze de hoogste kwaliteit. Deze printers zijn gemakkelijk verkrijgbaar en worden aangeboden door KBA metronic.

http://www.kba-metronic.com/nl/