Zelfstandige blockchain NEM

Published by: 0

NEM is een unieke zelfstandige blockchain met een eigen cryptocurency: XEM. De valuta heeft een van de grootste marktkapitalisaties en is populair vanwege onder andere de unieke manier van transactiebevestiging, waarvoor geen hoge energiekosten en dure hardware benodigd is: harvesting (in plaats van mining). 

NEM is een afkorting voor de beweging “New Economy Movement”: een groep voorstanders van blockchain technologie, welke in eerste instantie een variant op de NXT cryptovaluta wilde maken door gebruik te maken van het bijbehorende applicatieplatform.

De NEM ontwikkelaars hebben uiteindelijk toch de voorkeur gegeven aan een maatwerk blockchain oplossing, wat geresulteerd heeft in de unieke XEM cryptocurrency.

 

XEM is een cryptovaluta welke een aantal vergelijkenissen heeft met andere blockchain toepassingen: er wordt exact bij gehouden wie eigenaar van wat is en welke transacties er plaats vinden. Toch zitten er belangrijke voordelen aan de crpytocurrency van NEM.

De meeste blockchain toepassingen maken gebruik van een techniek genaamd Proof of Work (PoW) om het netwerk veilig te houden en zeker te stellen dat de blockchain niet gemanipuleerd kan worden. 

PoW betekent dat computers ingewikkelde rekensommen moeten proberen op te lossen (mining) en een beloning (in de vorm van cryptocurrency) krijgen wanneer het juiste antwoord gevonden is. Omdat de som steeds gecompliceerder wordt, is steeds meer rekenkracht en dus steeds meer energie en hardware benodigd. 

Bron: https://bitvavo.com/nl/blog/wat-is-nem