Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Alleen een praktijkexamen is niet genoeg

Een grondige uitleg van de theorie en praktijk van de heftruck is zeer belangrijk voor de veiligheid van de werkomgeving. Alle heftruckbestuurders dienen grondige instructies te hebben gekregen voordat zij een heftruck gaan besturen. Werkgevers zijn daarvoor verantwoordelijk gesteld door de Arbo-wet en verzekeraars. Of grondige instructies grondig genoeg zijn geweest is niet altijd even duidelijk en is een discussiepunt. Tenzij een heftruckchauffeur daar een praktijk- en theorieopleiding heftruck volgt en de betreffende certificaten bemachtigt. Met het volgen van een goede heftruckopleiding kunt u dit heftruckcertificaat snel halen. Dat is voldoende bewijs dat zowel de werknemer als werkgever er alles aan gedaan heeft om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. De eerst komende vijf jaar zit je dan ook helemaal goed en daarna voldoet een herhalingscursus heftruck theorie en praktijk met een heftruckexamen om het certificaat te verlengen met nog eens vijf jaar.

Hoe wordt het heftruckcertificaat behaald?

Een heftruck is een zwaar hulpmiddel waar veel aandacht voor veiligheid aan geschonken dient te worden om op deze manier ongevallen te voorkomen. Beginnende bestuurders zijn in staat om in slechts twee dagen het certificaat te behalen. We behandelen dan de praktijk en de theorie voor de heftruck, aansluitend doen de cursisten zowel een praktijk- als theorie-examen. Voor ervaren chauffeur waarvan het certificaat is of gaat verlopen hebben we een speciale opleiding, namelijk de herhalingscursus. Tijdens deze cursus frissen we zowel de theorie als praktijk op voordat de cursist zijn heftruck-examen aflegt.

De verhouding tussen theorie en praktijk

Wij vinden alleen een theorie-examen voor de heftruck niet genoeg. Het is voor ons vooral erg belangrijk dat de heftruck met voldoende praktijk ervaring wordt bestuurd, dit doen wij in combinatie met voldoende kennis over de theorie van de heftruck. De opleiding zal dus altijd beginnen met een praktijk gedeelte gevolgd door theorie trainingen met een examen voor beide vaardigheden.

http://www.blomopleidingen.nl/