Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Auto verkopen; drie tips om dit zo snel mogelijk af te ronden

Wil je je auto verkopen? Dan is het fijn als je dit snel kunt doen en toch de juiste prijs ervoor terug kunt krijgen. Niet alleen kun je het geld misschien goed gebruiken om die nieuwe auto te kopen die je op het oog hebt of om een vakantie mee te financieren. Het is ook belangrijk dat je voorkomt dat hij te lang bij je huis staat of dat je verzekering verloopt, bijvoorbeeld. Hier vind je drie tips die kunnen helpen je auto sneller te verkopen.

 

De staat van de auto

Uiteraard kun je je auto verkopen met een aantal kleine defecten eraan. Het gaat echter veel sneller als je ervoor zorgt dat je auto in goede staat verkeert. Een recente APK-keuring en een bewijs dat de auto regelmatig is onderhouden helpt hierbij aanzienlijk. De meeste mensen die een auto kopen willen hier verder geen werk meer aan hebben. Zorg er dus voor dat de APK niet binnenkort verloopt of al verlopen is, dat je een duidelijke onderhoudsgeschiedenis bij de auto kunt laten zien en dat kleine problemen met bijvoorbeeld de airco of de lampen allemaal verholpen zijn. Als er tijdens een testrit een lampje op het dashboard niet werkt, of er komt een ander gebrek naar voren dan haken de meeste kopers vrij snel af.

 

Zorg dat je alle papieren in orde hebt

Heb je eenmaal een potentiele koper gevonden, dan kun je de koop sneller afronden als je alle papieren in orde hebt. Waarschijnlijk wil de koper net zo snel in de auto rijden als dat jij hem kwijt wilt en als je dan nog alle papieren bij elkaar moet zoeken kan het zijn dat de koper afhaakt. Wat je nodig hebt is het kentekenbewijs en deze bestaat uit drie delen, 1A, 1B en deel 2. Je auto verkopen zonder één van deze bewijzen is onmogelijk. Mist er iets, dan kun je deze opnieuw aanvragen bij het RDW.

 

Zorg dat de auto schoon is

Is er iemand die je auto wil komen bezichtigen, maar is het van binnen vies of stinkt het naar rook, dan zal deze persoon snel weer vertrekken. Zorg er dus voor dat je auto vanbinnen, van buiten en onder de motorkap mooi schoon is en dat het fris ruikt. Dit zal het auto verkopen niet alleen makkelijker en sneller laten gaan, als je online foto’s van je auto wilt plaatsen, dan wil je niet dat hier chips zakjes, vlekken of etensresten te zien zijn. Een goede advertentie en een goede eerste indruk zijn erg belangrijk, omdat je hiermee kopers binnenhaalt en vasthoudt. Je auto verkopen zal sneller en vloeiender gaan als je gebruik maakt van deze drie tips.

 

Meer tips vind je op https://particulier-autoverkopen.nl/