Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Auto verkopen zonder keuring

Het is heel lastig wanneer u een auto heeft met defecten en deze wilt gaan verkopen. Normaal gesproken gaat dat niet eenvoudig. U wilt immers geen kosten gaan maken en liever de auto kwijt. Zolang u de auto in bezit heeft moet u ook de bijbehorende kosten dragen waaronder de wegenbelasting en verzekering. Treft u een koper waarmee u kunt afspreken dat deze de kosten van herstelling en keuring voor zijn rekening neemt dan bent u geholpen, echter zijn dit uitzonderlijke gevallen.

 

Keuring verplicht

Wilt u een auto verkopen zonder keuring dan kan dat normaal gesproken niet. Verkoopt u de auto aan particulier of bedrijf dan is een keuring voor verkoop verplicht. Er zijn soms uitzonderingen waardoor u toch van u auto af kunt geraken. Denk bijvoorbeeld aan een autoveiling of autoinkoper. Ook wanneer u de auto als export auto wilt verkopen dan is dat mogelijk. In het buitenland gelden namelijk andere regels en daarvoor hoeft de auto dus niet voorzien te zijn van een keuring voor verkoop.

 

Verkopen via een autoveiling

Tegenwoordig kan de auto welke niet beschikt over een keuring voor verkoop ook verkocht worden via een zogeheten autoveiling. Via het internet kan de auto dan worden aangemeld. Na aanmelding wordt de wagen voorgelegd aan ruim 5000 erkende autobedrijven welke een bod kunnen uitbrengen. Het hoogste bod komt na 24 uur tot stand en wordt aan u doorgegeven. U beslist vervolgens of u het bod accepteert of afwijst. Bij een autoveiling worden soms wel en soms niet kosten berekend, let hier dus vooraf op. Er zijn ook gratis autoveilingen welke zowel voor het aanmelden als voor het verkopen geen kosten berekenen. De koper betaalt in dat geval de kosten.

 

Tips

Het is verstandig om vooraf eens te verdiepen in het onderwerp auto verkopen zonder verkoopkeuring voordat u handelt. Dit kan u tijd sparen en meer geld opleveren. Een auto is altijd meer waard wanneer er goede foto’s worden getrokken en de auto er proper uitziet. Verwijder alle persoonlijke spullen en neem ook foto’s van de binnenzijde.