Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Autoverzekering; van klassieke VW kever tot luxe VW Phaeton

Niet iedere autoverzekering is geschikt voor jouw type auto. Iedere auto heeft een andere dagwaarde en dit is van groot belang voor het soort autoverzekering dat je moet afnemen. Maar eerst even terug naar de basis. Een autoverzekering is verplicht in Nederland, maar waarom? Een autoverzekering is verplicht om de schade die veroorzaakt wordt bij een ander te vergoeden. Ben jij de schuldige van een ongeluk of schadegeval dan kan dit al snel hoog in de kosten oplopen. Denk hierbij aan schade aan een auto, maar ook bij medische kosten na letselschade. Omdat niet iedereen voldoende middelen heeft om dit in één keer te kunnen betalen en dus te voorkomen dat diegene leningen moet afsluiten, is er de wettelijk aansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast zijn er nog aanvullende verzekeringen en de allrisk verzekering.

Mijn oude kever verzekeren

Is jouw oude kever al wat verjaard, maar desondanks nog geen oldtimer en is deze dus niet meer zoveel waard? Dan loont het niet om een allrisk verzekering af te sluiten. De maandelijkse premie hierbij is dusdanig hoog dat dit niet lonend is voor jouw situatie. In dit geval kan een WA-verzekering in combinatie met een paar aanvullende dekkingen al gauw genoeg zijn.

Ik heb een nieuwe Volkswagen Phaeton

Is de dagwaarde van je auto nog hoog en zit je dus in een hoger segment, dan loont het om een allrisk verzekering af te sluiten. In dit geval ben je in vrijwel iedere situatie gedekt tegen schade of diefstal. Niet alleen wordt de schade gedekt die je een ander aandoet, meestal wordt bij een allrisk verzekering ook je eigen schade vergoed.

Ik weet niet welke verzekering het beste bij me past

Twijfel je wat de dagwaarde is van je auto, wat een autoverzekering je maandelijks kosten of tegen wat je allemaal gedekt wilt zijn? Bezoek dan even de website van een verzekeraar en je hebt al gauw antwoord. Bij Ohra kan je ook gemakkelijk je autoverzekering berekenen en kom je er direct achter wat je maandelijks zou moeten betalen voor je gewenste verzekering.

https://www.ohra.nl/autoverzekering/index.jsp