Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

BOVAG Staat achter Verkoopsites

Verkoopsites, een uitkomst voor particulieren

Het is voor autobedrijven extreem lastig om aan jong gebruikte compacte benzine auto’s te komen.  En om die exacte reden zijn verkoopsites zoals Autovendi.nl een uitkomst voor bedrijven maar ook zeker voor particulieren, aldus de BOVAG. 

Door gebruik te maken van een auto verkoopsite hoef je als particulier zelf niet meer te onderhandelen of oneindig betaalde advertenties te plaatsen. Wat op zich natuurlijk handig is, want niet iedereen is een onderhandelkoning of marketeer die een waanzinnige advertentie kan plaatsen. 

Voor autobedrijven is het weer extreem interessant om via kanalen zoals Autovendi in te kopen. Zij hoeven zelf niet meer eindeloos op zoek naar auto’s en dat scheelt een behoorlijke slok op een borrel.

Tekort aan jong gebruikte auto’s

De BOVAG stelt in een artikel van NU.nl dat de crisis van een aantal jaren terug ervoor gezorgd heeft dat er jaarlijks een tekort aan jong gebruikte occasions is van zo’n 50.000. Volgens Autovendi zijn er meerdere redenen voor dit tekort aan voertuigen. 

Er zijn bijvoorbeeld nog nooit zoveel leaseauto’s op de weg geweest als nu op de Nederlandse wegen. Het probleem hierin is dat de meeste leaseauto’s diesel auto’s zijn en de vraag uit de particuliere markt zijn jong gebruikte benzine auto’s. Autobedrijven zijn daardoor ook veel minder geïnteresseerd in ex leaseauto’s. 

Daarnaast is het door de hoge Bpm op auto’s in Nederland voor particulieren veel interessanter om een jonge auto uit het buitenland te halen. Het probleem hiermee is alleen dat er teveel wordt gesjoemeld met de Bpm waardoor autobedrijven deze auto’s ook niet meer in willen kopen of inruilen. Nederlandse autobedrijven willen kloppende auto’s met een betrouwbare kilometerstand. Via een verkoopsite kunnen ze dit soort auto’s makkelijker inkopen. 

Lage verkoopprijs?

Volgens de BOVAG zijn auto verkoopsites een uitkomst. Je moet alleen wel rekening houden met het feit dat je via zo’n site niet de hoofdprijs krijgt. Gelukkig krijg je ook geen kale inkoopprijs omdat deze sites altijd precies weten wie er het meeste wil betalen voor een bepaalde auto. Je zou kunnen stellen dat de prijs die je via een auto verkoopsite krijgt ligt tussen de kale inkoopprijs en de particuliere verkoopprijs. Maar daar staat dan wel tegenover dat je geen gezeur aan de deur hebt, een gegarandeerd bod krijgt (althans via Autovendi), je auto verkopen is gratis en het is de meest veilige manier om een auto te verkopen. En ben je bijvoorbeeld bezig met het inruilen van een auto. Dan krijg je via een verkoopsite vaak een betere deal. Je kunt namelijk door niet in te ruilen voor de korting gaan waardoor je onderaan de streep in sommige gevallen wel duizenden Euro’s goedkoper uit bent op je nieuwe auto. 

 

 

https://www.autovendi.nl