Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

De voordelen van loopbaanbegeleiding

Loop je vast in je carrière, kom je er gewoon niet zelf meer uit en wil je dat iemand van buitenaf jou ondersteunt? Dan kom je voor de volle 100% in aanmerking voor loopbaanbegeleiding. Ook als jij er wel uitkomt, maar toch even wil sparren met een loopbaancoach, ook dan is loopbaanbegeleiding ontzettend nuttig.

Maar wat is loopbaanbegeleiding nu precies en wat kan het voor jou betekenen. Carrièrepoort is bijvoorbeeld zo’n bureau die loopbaanvraagstukken oplost voor jou. Het begint allereerst met goed in kaart brengen wat je probleem precies is, dit kan voor jou heel helder zijn en als dat het ook is dan heb je samen met je loopbaancoach de eerste stap al gezet. Het komt ook voor dat jouw probleem een diepere laag heeft. Als simpel voorbeeld: Het contact met je collega’s loopt ontzettend stroef, zij doen onaardig en gunnen je niks. Dit kan kloppen en de fout ligt dus bij hen. Maar jij kan zelf dit probleem veroorzaakt hebben en in stand houden, misschien niet door wat je zegt, maar door jouw non-verbale communicatie! Wist je dat 90% van onze communicatie non-verbaal is?

De loopbaanvraag is nu duidelijk, nu heb je alleen nog een goede klik met je loopbaancoach nodig en zijn of haar professie. Loopbaanbegeleiding kan met verschillende middelen ondersteunt worden. Zo zijn er legio testen die uitkomsten bieden die dingen voor jou helder maken. Er zijn persoonlijkheidstest, wie ben jij en wat wil jij. Zo heb je ook beroepentests die kijken expliciet welk beroep bij jou zou kunnen passen. Zo stapje voor stapje kom je steeds verder in de loopbaanvraag en kan jij uiteindelijk er weer vol tegen aan.

De loopbaancoaches bij Carrièrepoort werken landelijk, er is dus altijd wel een coach bij jou in de buurt. Mocht je loopbaanbegeleiding overwegen, schroom dan niet een vrijblijvende intake te plannen. De coach kan jou adviseren en tevens een offerte uitbrengen en dan is het aan jou of jij wel of niet jouw carrière nog verder wil vitaliseren.

https://www.carrierepoort.nl/