Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Economische recessie

We komen nu net uit een tijd van grote economische vooruitgang. Een tijd waar zo’n beetje iedereen aan het werk was die dat kon en wilde; de werkloosheidcijfers waren enorm laag. Hierdoor hadden mensen meer te besteden, waardoor bedrijven meer inkomsten hadden. Om deze groei in klandizie aan te kunnen, moesten er weer meer nieuwe mensen worden aangenomen. Zo kwam de economie in een opwaartse cirkel die voor zo’n beetje iedereen goed was.

Maar toen kwam de grote klap op de economie; de uitbraak van het COVID 19 virus, eerst in China en daarna wereldwijd. Door de maatregelen die als gevolg van de gezondheidscrisis zijn genomen, kwam de economie helemaal op zijn gat te liggen. Ten eerste door de industrie die in China stil kwam te liggen, waardoor de productie van veel producten helemaal staakte. Daarna trokken de maatregelen ook door naar de rest van de wereld. Daardoor kwam ook de dienstensector grotendeels stil te liggen. We zitten nu in een situatie waarin de economie al 6 maanden niet heel goed gaat, maar nu ook al 2 maanden helemaal stilligt.

En dat kan maar 1 ding beteken; een recessie. Want als er minder gemaakt wordt, kan er minder verkocht worden en gaan de inkomsten dus omlaag. Daar komt ook nog eens bij dat mensen steeds minder uitgeven. Hierdoor komt er nog minder binnen. Waarschijnlijk is er dus niet genoeg geld om de salarisadministratie, of de loonadministratie, helemaal te kunnen doen. Er zullen dus ontslagen moeten vallen. We gaan een hele pittige tijd op economisch gebied tegemoet. Het is te hopen dat de regering de juiste keuzes maakt om ons verder te helpen en ons zo snel mogelijk uit deze crisis te krijgen. Dan hebben we hopelijk in een paar jaar weer de situatie zoals het was voor de crisis, met veel mogelijkheden en grote economische voorspoed.

https://www.cbbs.nl/