Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Een oldtimer kopen

Je hebt er lang voor gespaard en nu kun je eindelijk je droom waar maken. Je gaat een oldtimer kopen. Hartstikke gaaf natuurlijk, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten. Het is een hele opdracht om de juiste oldtimer te vinden die bij jou past. Natuurlijk is het zo dat als je mensen verteld dat je een oldtimer gaat kopen, je soms rare blikken krijgt. Ze snappen bijvoorbeeld niet waarom je er een koopt, want je kunt er veel geld aan kwijt raken. In dit artikel zal ik je vertellen waar je het beste overal op kan letten.

Waarom een oldtimer kopen?

Vraag je zelf af waarom je een oldtimer gaat kopen. Is het iets voor de leukigheid, zodat je in de zomer lekker kunt rijden of koop je hem om er alleen met speciale gelegenheden in te rijden? Dit kan allemaal goed zijn, maar het is niet onbelangrijk om te weten wat je er mee gaat doen als je een oldtimer gaat kopen. Het is natuurlijk heel makkelijk als je al weet welk model je precies wilt hebben. Maar bij veel mensen is het zo dat ze nog geen idee hebben wat ze willen. Neem bij het kiezen van een oldtimer alle tijd en maak geen overhaaste beslissingen. Er bestaan vele vergelijking sites om de keuze makkelijker te maken. Je zou er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om een wat nieuwere auto te halen. Zoals een auto van bynco.com

Denk na over de aankoop van een auto

Als je een mooie oldtimer hebt gevonden, ga je een afspraak maken om hem te komen bekijken. Als je iemand kent die veel verstand heeft van auto’s en oldtimers, doe je er goed aan diegene mee te nemen. Je kunt bij een oldtimer namelijk vaak niet goed zien of er iets kapot is of beschadigd is. Het is ook zo dat je met meerdere ogen meer gebreken op zal vallen dan als je in je eentje bent. Let ook op of het model naar waar je aan het kijken bent ook op andere plekken verkocht wordt, zo kun je goed prijzen vergelijken. Ook is het noodzakelijk dat je de auto heel rustig en beheerst na kijkt. Wat niet mag ontbreken is het onderhoudsboekje, hierin staat alles wat te maken heeft met de reparaties van de auto.

 

Natuurlijk komen er bij het kopen van een oldtimer heel veel kosten bij. Denk dan bijvoorbeeld aan de verzekering en de belasting. Als je een hele speciale oldtimer hebt, zal je niet veel hoeven te betalen voor de wegenbelasting, wel moet het een hele oude oldtimer zijn om helemaal geen belasting te betalen. Bij het verzekeren van de auto wordt er naar verschillende punten gekeken en is er niet een vast bedrag bekend. Het is ook handig om te kijken naar de waarde waarop de oldtimer is geschat. Voor bijvoorbeeld het afsluiten van een verzekering is het nodig om een taxatie uit te laten voeren. Zo kan er een eerlijk bedrag worden uitgegeven als je oldtimer wordt gestolen of vernield.

 

Wil jij graag een auto kopen maar dan niet per se een oldtimer? Je kunt dit tegenwoordig online doen bij https://bynco.com/nl! hier heb je een heel breed aanbod in tweedehands auto’s.

https://bynco.com/nl