Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Een veelgestelde vraag: hoe werkt valet parking?

Je hebt er misschien wel eens van gehoord: valet parking. Dit is een parkeerdienst waarbij je auto door medewerkers van een bedrijf wordt geparkeerd zodat jij je daar niet meer druk om hoeft te maken. In dit artikel lees je alles over valet parking en hoe dit precies in zijn werk gaat.

 

Wat is valet parking?

Valet parking is een fenomeen dat oorspronkelijk uit Amerika komt. Een medewerker van een bedrijf neemt jouw auto mee om een parkeerplek te zoeken. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij restaurants. Jij hoeft je dan geen zorgen te maken om een parkeerplek maar je kunt gewoon gaan genieten van je etentje. De stress van het vinden van een parkeerplek is dan verleden tijd. 

 

Valet parking bij Schiphol

Het concept van valet parking is toegepast bij Schiphol. Als je op reis gaat met het vliegtuig wil je natuurlijk je auto kwijt kunnen. Je kunt er dan voor kiezen om een bedrijf in te schakelen om jouw auto voor je te parkeren zodat je je daar niet druk om hoeft te maken. Een van de bedrijven die deze dienst aanbieden is Dutch Parking Service.

 

De veiligheid van valet parking

De veiligheid van dit soort diensten is natuurlijk de eerste vraag die bij je opkomt. Het is daarom belangrijk om van tevoren de betrouwbaarheid te checken. Daarnaast wordt gegarandeerd dat jouw auto veilig op een afgesloten plek staat.