Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Een webcam cover, voor je privacy

Een webcam cover kan je beschermen tegen allerlei nare situaties. Wist je bijvoorbeeld dat hackers vrij makkelijk toegang kunnen krijgen tot een webcam in je laptop, of zelfs je mobiel? Door deze toegang illegaal te verkrijgen, hebben hackers ineens een raam waar ze doorheen kunnen kijken naar jouw wereld, naar jouw dagelijkse leven. Met dit raampje is ineens van alles en nog wat zichtbaar, wat normaal alleen achter gesloten deuren te zien is. Stel je voor dat je een bril hebt, en je bent je wachtwoord voor internetbankieren aan het invullen op je mobiel. Als een hacker de reflectie van jouw scherm in jouw bril kan zien, dan weet diegene ook jouw wachtwoord! Ineens is al je geld weg, maar het had niet gehoeven.

Bescherm jezelf met een webcam cover

Een webcam cover koop je dus vooral om jezelf tegen onvoorziene situaties te beschermen, waar je van tevoren al voorkomt dat er misbruik van je gemaakt kan worden. Een andere, veelvoorkomende situatie, is dat je jezelf aan het uitkleden bent op je kamer, en toevallig op dat moment een webcam op je gezicht hebt, misschien van je laptop waar je nog net werk op aan het doen was. Een hacker zou zo screenshots kunnen nemen van de feed die via jouw webcam naar zijn computer komt, waardoor hij ineens naaktfoto’s van jou heeft! Misschien dreigt hij daarna om deze te verspreiden bij je familie en vrienden, om je reputatie kapot te maken, tenzij je precies doet wat hij zegt. Daar zit je dan ineens, met je chantage. Allemaal te voorkomen met een webcam cover!

Een webcam cover kopen vs een sticker

Waarom niet gewoon een sticker plakken, in plaats van een webcam cover kopen? In principe werkt het hetzelfde, met het verschil dat je een stuk minder uitgeeft aan een sticker dan aan een webcam cover. Stickers laten plakresten achter op de webcam die de functie kunnen aantasten wanneer je hem wél zelf nodig hebt! Een webcam cover kopen, zorgt ervoor dat je gewoon je webcam kan afschermen wanneer je wilt, maar geen rare vlekken achterlaat.