Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Goedkope jethelm

Als je op een scooter rijdt en wat extra bescherming nodig hebt kun je kiezen voor een goedkope jethelm. Dit type helm is meestal goedkoper dan een systeemhelm of een integraalhelm, maar biedt ook iets minder bescherming. Een goedkope jethelm heeft naast de prijs ook enkele andere voordelen.

 

Snorscooter of Bromscooter

Als jouw scooter niet harder kan rijden dan 25 km/u is het een snorscooter en is een helm dragen niet verplicht. Wanneer de scooter wel harder kan rijden dan 25 km/u spreek je van een bromscooter of bromfiets. In dat geval is een helm dragen wel verplicht. Je mag uit vrije keuze uiteraard wel een helm dragen op een snorscooter voor een stukje extra veiligheid en bescherming.

 

Wat is een jethelm?

Dit type helm heeft een open gezicht, alleen je schedel wordt beschermd. Daarmee is een goedkope jethelm dus iets minder veilig bij een ongeval in vergelijking met een systeemhelm of een integraalhelm. Je kunt de helm eenvoudig opzetten en afzetten.

 

Accessoires voor een jethelm

Een open jethelm vangt uiteraard meer wind dan een gesloten helm. Ook kun je meer hinder ondervinden van insecten. Dat kun je voorkomen door een windscherm op de scooter te monteren, je kunt ook kiezen voor een jethelm met een vizier. Die beschermt je tegen weer, wind en insecten, de veiligheid wordt iets verhoogd maar bij impact is dat verschil niet zo groot.

 

Voor welke doelgroep?

Er zijn een aantal redenen om te kiezen voor een jethelm:

 

  • Als je een claustrofobisch gevoel krijgt van een gesloten helm biedt een jethelm wat meer openheid
  • De kosten voor een jethelm liggen vaak lager
  • Je kunt een jethelm eenvoudig op- en afzetten
  • Op een snorfiets ben je beter beschermd dan zonder helm

 

Er zijn ook enkele nadelen van een goedkope jethelm:

 

  • Minder bescherming bij ongevallen
  • Een model zonder vizier houdt geen weer, wind en insecten tegen
  • Bij harde wind kan de helm wat trekken aan de kin

 

Kiezen voor een goedkope jethelm

Als je op relatief veilige wegen rijdt op lagere snelheden, en je maakt vaak korte ritten kun je kiezen voor een goedkope jethelm. Ook als reserve helm, een helm voor een buddy achterop en een helm om in de zomer lekker door het bos te rijden is een goedkope jethelm een goede keuze. De kosten van jethelm liggen relatief laag en je kunt met een gerust hart de weg op.

 

Kijk in de webwinkel voor het complete assortiment goedkope jethelmen.

https://www.scooteronderdelenshop.com/accessoires/helmen/