Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Het kiezen van een goede autogarage

Waar moet je nou allemaal op letten bij het kiezen van een goede autogarage? Een autogarage kan er heel mooi uitzien en goede reclame maken het is toch belangrijk om kritisch te zijn aangezien er helaas ook slechte autogarages tussen kunnen zitten of garages waar je veel te veel betaald. Meer informatie via onze blogwebsite nu-auto-opladen.nl

Waar is de autogarage bij aangesloten

Heb je een autogarage op het oog, dan kun je eerst wat research doen op het internet. Kijk of er klachten over het autobedrijf geregistreerd en lees recensies van klanten. Hieruit kun je al een goede indruk krijgen van kwaliteiten van de garage. Vervolgens kun je uitzoeken waar die garage allemaal bij is aangesloten. Er worden verschillende labels en certificaten uitgegeven door bijvoorbeeld BOVAG (voor aankoop, onderhoud en reparatie), FOCWA (voor autoschadeherstel of glasherstel) en RDW (APK en kenteken gerelateerde zaken). Als een autogarage dergelijke certificaten heeft wil dit nog niet zeggen dat het sowieso goed is. Check ook of de certificaten actueel zijn want het kan ook zijn dat de garage een certificaat bezit maar deze al is verlopen.

Ga langs op de werkvloer bij de autogarage

Heb je een autogarage waarvan je denkt dat die in orde is ga er dan eerst eens langs voor een gesprek. Vaak kan je in een kort gesprekje al een goede indruk krijgen van een persoon. Is deze bijvoorbeeld opdringerig en gesloten of juist heel open en vrijblijvend. Als je er toch bent kijk dan eens rond op de werkplaats. Kijk bijvoorbeeld of de apparatuur goed is onderhouden en of de werkvloer schoon is. Ook kun je controleren of de autogarage goede diagnose apparatuur heeft. Mocht de garage helemaal geen diagnose apparatuur hebben dan is dat op zijn minst vreemd, aangezien een garage met de complexe motoren van tegenwoordig eigenlijk niet zonder kan.

Laatste check autogarage

Mocht je eenmaal een autogarage hebben gevonden waarvan je denkt dat die goed en betrouwbaar is houd dan nog wel een aantal dingen in de gaten. Controleer bijvoorbeeld altijd de werkorder. Kijk of de werkzaamheden goed zijn beschreven en ingeschat, check of er geen dubbele werkzaamheden op staan en de garantie op de verschillende onderdelen. Al met al veel punten om op te letten maar de kans dat je wordt opgelicht zal hierdoor een stuk kleiner zijn.