Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Het voordeel van een occasion

Een auto kopen is een van de leukste dingen die je kan doen. En een gloednieuwe auto al helemaal. Maar dat is lang niet voor iedereen weggelegd. Maar is het werkelijk zo belangrijk dat jij de eerste bestuurder van een nieuwe auto bent? Gaat het niet om een model waar je van smult, die comfortabel is en in prima staat? Je kunt net zo apetrots wezen op een occasion als op een nieuw exemplaar, neem dat maar van mij aan. Maar hoe weet je wat een goede occasion is of niet?

Betrouwbare garages

Koop je een tweedehands auto op Marktplaats of op een van de vele websites voor tweedehands auto’s, dan hoop ik dat je kennis van zaken hebt. Want er kunnen heel wat addertjes onder het gras zitten bij een 2e hands auto. Gebreken die je niet kan zien kunnen jouw koop achteraf behoorlijk verzieken. Je kan dit soort problemen voorkomen door een 2e hands auto te kopen bij een betrouwbare garage. Het liefst een BOVAG garage, want hier krijg je bij aankoop van een occasion 3 maanden garantie op verborgen gebreken. Blijkt er in die tijd een mankement aan de auto te zijn, dan wordt dit gratis gerepareerd.

De verkoopprijs versus de kwaliteit

Ook als je op zoek bent naar een goedkoop tweedehandsje, wees dan voorzichtig. Een prachtige auto die super goedkoop is, dat is vaak letterlijk te mooi om waar te zijn. Bijna altijd is er dan wat met de auto aan de hand. Ook hier kan je toch beter kijken bij een goede verkoper van occasions. En het liefst ook bij je in de buurt. Zo kan je altijd terug als er defecten zijn. Het is bovendien handig als je auto onderhoud, reparatie of een APK beurt nodig heeft. Een goede garage is goud waard.

http://www.saab-arnhem.nl