Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Hoe kan ik mijn auto volgen?

Een auto volgen is niet langer meer enkel voorbehouden aan overheidsinstanties. Dit kan namelijk zeer makkelijk ook vanuit particulieren of bedrijven gedaan worden, met behulp van een GPS volgsysteem. Een dergelijk systeem is zeer gemakkelijk te gebruiken en tevens ook helemaal niet duur.

Mag dit wel?

Onder normale omstandigheden mag je alleen een auto volgen als deze ook echt jouw eigendom is. Het plaatsen van een volgsysteem in jouw eigen auto mag dus, ook als je deze gebruikt om de auto op te sporen als hier een ander persoon is. Het is dus niet toegestaan om een volgsysteem in een andere auto te plaatsen, enkele uitzonderingen daar gelaten. Neem bijvoorbeeld een recherchebureau: deze mogen een auto volgen met een technisch hulpmiddel, wanneer zij kunnen bewijzen dat dit een relevant onderdeel uitmaakt van hun onderzoek.

Hoe wordt een auto gevolgd?

Een auto volgens is zeer gemakkelijk: met behulp van een GPS tracker – een klein kastje waar een GPS ontvanger in zit – kan de auto worden gevolg. Er zijn diverse volgsystemen beschikbaar, met allen andere uitvoeringen en functies. Het meest gebruikte apparaat is een kastje met een GPS ontvanger en een simkaart module. Wanneer je de positie van jouw auto wilt weten, stuur je een sms bericht naar het GPS systeem. Vervolgens ontvang je een sms terug van het GPS systeem, met daarin de locatie van de auto.

Een vrijblijvend advies

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een GPS tracker op jouw auto? Of wil je meer weten hoe het volgen in z’n werk gaat? De specialist in GPS volgsystemen in Global Track Marks. Global Track Marks (GTM) is gespecialiseerd in tracking & tracing, rittenregistratie en fleetmanagement. Als ervaren speler op de markt weet je zeker dat er altijd een oplossing is bij Global Track Marks. Lees direct verder op de website over de mogelijkheden. Wij zien uw bezoek tegemoet.

 

 

 

http://www.globaltrackmarks.nl/