Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

In 1 dag tijd je auto kwijt

Wanneer je besluit de auto te verkopen, dan kun je kiezen voor verkopen via een zoekertje of voor een autoveiling. Wanneer je in 1 dag tijd je auto kwijt wilt, dan raden wij absoluut de autoveiling aan. De autoveiling is bovendien een stuk veiliger. Hoe dat zit lees je hieronder. Wil je direct een gratis autoveiling uit testen voor het verkopen van je wagen? Ga dan naar https://www.autoverkopen24.be/

 

Een zoekertje kent veel nadelen

Verkopen via een zoekertje brengt een hoop nadelen met zich mee. Op de eerste plaats moet je vaak lang wachten totdat een serieuze koper zich meldt. In praktijk komen er minder mensen op de gemaakte afspraak opdagen dan je zou verwachten. Daarnaast vallen veel potentiële kopers over gebruikerssporen en willen daarmee alsnog onderhandelen over de prijs. Ook willen de kopers een uitgebreide proefrit maken. In veel gevallen hebben ze meerdere auto’s waar naar ze nog even willen gaan kijken en dan heb je de auto nog niet verkocht. Wanneer er wel een verkoop plaatsvindt, en de koper toch niet zo tevreden blijkt met de aankoop, dan kan hij terugkeren om van de koop af te zien. Dit kan zijn omdat de auto minder lekker rijdt dan verwacht, of dat er zich plots een kleine storing voordoet zoals een lampje die gaat branden. De koop ongedaan maken is voor de meeste particuliere verkopers geen optie want meestal willen zij de opbrengst investeren in de aankoop van een andere auto.

 

Verkopen als particulier niet zonder risico

Daarnaast loop je het risico om slachtoffer te worden van criminelen. Steeds meer particuliere auto verkopers worden getroffen op verschillende wijze. Bekende verhalen zijn dat de auto tijdens de proefrit wordt gesaboteerd waarbij zich een storing voordoet. De koper wil de auto dan wel van je overnemen maar tegen een lagere prijs. Een ander bekend verhaal is dat er onderdelen zoals airbags worden gestolen. Ook kan het geld per bank worden overgeschreven met een nep-app. Criminelen maken namelijk steeds vaker gebruik van een online bankieren app die nep is. Met deze app schrijven ze het geldbedrag over op jouw rekening in jouw bijzijn. Alles lijkt in orde, alleen blijkt enkele dagen later dat er nog steeds geen geld is bijgeschreven. 

 

De autoveiling is de veiligste plek

Verkopen via een autoveiling is veilig. Je verkoopt je auto namelijk aan erkende garagisten die meteen uitbetalen en niet moeilijk doen over gebruikerssporen. De autoveiling is gratis en behaalt bovendien een hoger bedrag. Dit komt omdat er meer dan 5000 autobedrijven een bod uitbrengen en het hoogste bod wordt doorgestuurd. De auto wordt op het afgesproken tijdstip bij je opgehaald en ook een keuring voor verkoop is niet nodig. De autoveiling van Besteautobod.be als voorbeeld genomen heeft een snelle 24 uurs veiling waarbij je altijd je auto kunt verkopen in slechts 1 dag tijd. De gehele veiling is gratis in gebruik en het bod is vrijblijvend. Verkopen is dus niet verplicht. Wil je weten wat je auto waard is, dan is de veiling de ideale plek om daarachter te komen. Staat het bod je aan, dan kun je de auto verkopen met slechts een druk op de knop.