Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Laat je d-sluitingen checken door een keurmeester van EKH.nl

Bij EKH.nl worden er diverse inspecties en controles gehouden voor bedrijven die werken met hijs- en hefmaterialen, waaronder d-sluitingen. Om een kabel aan een apparaat of machine te bevestigen kan je hier gebruik van maken, maar dat betekent wel dat het een zeer cruciaal onderdeel is van de gehele machine. Wanneer de d-sluitingen namelijk niet goed werken kan het zijn dat de kabel loslaat en er gevaarlijke situaties ontstaan. Om dit te voorkomen moeten deze sluitingen eens in de zoveel tijd worden gekeurd. Omdat het EKH een belangrijke factor is in deze branche, zullen zij een keurmeester naar jouw bedrijf sturen om ervoor te zorgen dat alle machines goed worden bekeken en geïnspecteerd.

Dikte d-sluitingen

De d-sluitingen moeten worden gecontroleerd op een aantal zaken. Ten eerste wordt er gekeken naar de dikte van de sluitingen. Zijn deze dik en sterk genoeg voor de kabels die zij moeten dragen en hoe is de kwaliteit van de sluitingen? Wanneer er een extra brede sluiting wordt gehanteerd, zijn deze bijvoorbeeld geschikt voor staalkabels. Maar staalkabels kunnen weer niet goed worde gehouden dor een smallere sluiting. Hier zal allereerst door de keurmeester aandacht aan worden besteed. Wanneer er goed is gekeken naar de juiste d-sluitingen, dan wordt er gekeken naar de kwaliteit van deze sluitingen.

Testen

De sluitingen zijn middels een schroef dicht te draaien en de schroef zal door de keurmeester van EKH.nl goed worden bekeken op roest en kwaliteit. De boog die je terug ziet in de sluiting kan een behoorlijk gewicht te tillen, maar wanneer deze boog niet meer in een geode staat is kan het gewicht misschien te veel worden voor de sluiting en zal er iets mis kunnen gaan, daarom wordt er hier nauwkeurig een inspectie op uitgevoerd. Wanneer je een sluiting hebt van vier millimeter dan kan dit maar liefst een draagbelasting van zevenhonderd kilo aan en een vijfentwintig millimeter sluiting kan maar liefst een gewicht van vierentwintig duizend kilo dragen. Er zullen hier testen voor worden uitgevoerd tijdens de keuring. Op deze manier wordt duidelijk of de d-sluitingen goed zijn voor gebruik en er geen gevaar dreigt.