Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Muggen bestrijden met een klamboe

Een muskietennet, ook wel beter bekend als de  klamboe, zal jou in de zomer gaan beschermen tegen muggen en andere stekende of bijtende insecten wanneer je aan het slapen bent. Wanneer je een klamboe boven je bed gaat hangen, zal je er voor zorgen dat je geen enkel insect binnen de klamboe zal gaan krijgen; deze kunnen simpelweg niet binnen dringen. Dit kan een hele fijne oplossing zijn omdat muggenbeten niet alleen heel erg jeuken, maar deze ook nog eens heel erg gevaarlijk kunnen zijn op het moment dat je wordt gebeten door de verkeerde mug. Wanneer je je namelijk bevindt in de (sub)tropen, zou het mogelijk kunnen zijn dat de mug je je geprikt heeft de drager is van een infectieziekte die levensbedreigend kunnen zijn. Wanneer de mug je prikt zal deze ziekte direct overgedragen worden op jou.

Dit moet je dan ook niet onderschatten, omdat muggen maar liefst meer dan dertien verschillende infecties over zouden kunnen dragen op de mens. Je zou kunnen denken aan bijvoorbeeld gele koorts, het West-Nijl virus, knokkelkoorts en de bevreesde malaria. Daardoor is het dus heel erg belangrijk dat op het moment dat je een vakantie boekt naar de tropen, je altijd voorzichtig bent en dus ook onder een klamboe gaat slapen. Het zou namelijk een kwestie van leven of dood kunnen worden.  Probeer dus zo goed mogelijk om de steken te voorkomen.

Op het moment dat je een klamboe aan gaat schaffen, dan zal je vooral moeten kijken naar wanneer en voor welk doeleinde je de klamboe wilt gaan gebruiken. Wanneer je in Nederland blijft zal je niet perse een geïmpregneerde klamboe hoeven te gebruiken. Wel is deze handig in de tropen, omdat deze niet voor benauwing zorgt en daarnaast ook nog eens de mug doodt wanneer deze in aanraking komt met de klamboe. Je zou een klamboe kunnen kopen op shopvoorgezondheid.

https://shopvoorgezondheid.nl/