Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Nieuwe Renault Captur 2016

De nieuwe Renault Captur is op de markt. En daarmee maakt Renault een goede move op de markt. Renault gaat voor een kleiner model om wat nieuwe potentiele kopers richting Renault te lokken. Het jonge broertje van de Captur, de Clio was al een goede set van Renault, maar nu hebben ze een nog multifunctionelere auto neergezet. Deze Renault Captur lijkt op een cross-over maar het had net zo goed een kleine SUV kunnen zijn.

Deze Renault Captur 2016 is niet veel groter dan een Clio, maar toch lijkt de auto een stuk grotere van de buitenkant. Aan de binnenkant is er wel meer ruimte aanwezig dan bij de Clio. Dit komt doordat de Renault Captur hoger op zijn wielen staat, en daarnaast ook hoger is gebouwd. Het model zelf is 6 cm langer en 5 cm breder ten opzichte van de Clio. Deze 12 cm zorgen ervoor dat de Renault Captur 2016 een stuk ruimer lijkt. Deze auto is door de hoogte ook zeer gelieft bij de vrouwelijker weggebruiker. Dit was ook een vereiste voor Renault, omdat de Clio ook zeer geliefd was bij de vrouwelijke bestuurder.

Ook heeft de Captur een paar handigheidjes voor zichzelf ingebouwd.

Nog niet eerder zagen we een dashboardkastje met een schuiflade. Erg slim opgelost en uitgevoerd door Renault. Dit kastje heeft een inhoud van maar liefst 11 liter, hier passen dus erg veel spullen in. Naast deze extra ruimte is het bedienen van de schuiflade erg handig en veiliger voor de bestuurder. Het wil wel eens voorkomen dat je aan het rijden bent en snel even wat uit het dashboard wilt pakken. De spullen vliegen je soms om de oren door de naar voren komende klep. Dat heeft Renault dus slim opgelost met deze nieuwe techniek.

Ook een handig nieuwtje op de Renault Captur 2016 is de afritsbare of los rits bare bekleding. Deze kan gemakkelijk in de wasmachine of vervangen worden. Stel dat je van het zwembad komt en met je natte kleding in de auto gaat zitten, of wanneer de bekleding beschadigd is en aan vervanging toe. Dit valt eenvoudig te vervangen en is daarnaast makkelijk te bestellen. Maar er valt meer te veranderen. Zo kunnen panelen in andere kleuren worden gespoten en is het mogelijk om strepen (stripings) aan te brengen aan de buiten of binnenkant. Ook kunt u kiezen voor sierlijsten.

Er is veel ruimte aanwezig in de Renault Captur.

Zo is elke positie in de auto voorzien van genoeg ruimte. De bestuurder heeft beschikking over een verstelbaar stuur en deze stoel is af te stellen na wens. Achterin de Renault Captur 2016 is voldoende ruimte aanwezig voor eventuele meerijders of kinderen. Ook heb je in deze Renault Captur geen last van de hoogte. Bij een hoog model wil het vaak gebeuren dat de auto erg wiebelt wanneer er wind staat. De Captur is zo gebouwd dat het wiebelen zo minimaal mogelijk blijft. De veringen zijn stugger aangebracht waardoor de auto minder wiebelt. Ondanks de stugge vering kunt u prima een lange tijd achter elkaar rijden in de Renault Captur 2016.

https://bynco.com/nl/renault/captur