Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Ogen zijn de eyecatchers

We kunnen het ons bijna niet voorstellen, maar stel je voor je bent blindgeboren of je bent naderhand blind geworden. Iets waar we liever niet aan willen denken, hoe zou je moeten leven als je al hebt ervaren hoe het is om alles te kunnen zien. Dat is natuurlijk lastig voor te stellen, en eigenlijk te eng om aan te denken dat dat kan gebeuren. Er zijn verschillende dingen waardoor dat kan gebeuren. Ten eerste kan het natuurlijk met een genetische afwijking te maken hebben. Daarnaast kan je ook blind worden aan een te kort van een bepaalde vitamine die de ogen ondersteund. Eerst treed er nachtblindheid op wat uiteindelijk kan leiden tot totale blindheid.

Om er voor te zorgen dat onze ogen in een top conditie blijven, en te kunnen constateren dat onze ogen goed werken, worden de kinderen al op een vroege leeftijd (vaak tijdens de basisschool) al naar de oogarts gestuurd. Mocht het zo zijn dat de kinderen een afwijking hebben aan de ogen, niet scherp kunnen zien voor dichtbij of veraf, dan kan er al op een jonge leeftijd aan gewerkt worden. Daarnaast is het van belang dat we onze ogen beschermen tegen vocht en vuil uit de omgeving. Hier hebben we gelukkig van nature al onze wimpers en wenkbrauwen voor. Wat vrouwen nog weleens willen doen is het afscheren van de wenkbrauwen en nieuwe wenkbrauwen tatoeëren. Wat dat uiteindelijk betekend is dat we niet meer directe bescherming hebben tegen vocht zoals regen en zweet dat van ons voorhoofd en hoofd afdrupt.

Sommige mensen kiezen ervoor, die een afwijking hebben aan de ogen zoals slecht zien, om een operatie te ondergaan om de ogen te laseren. Bij het laseren van de ogen worden er correcties aangebracht waardoor het zicht weer optimaal behoort te zijn. Daarnaast zijn er nog andere operaties die aan het oog gedaan kunnen worden zoals een bovenooglidcorrectie ervaringen. Een ooglidcorrectie herstel gebeurt vrij snel, en na een week of 2/3 ziet alles er weer normaal uit.

http://faceland.nl/plastische-chirurgie/