Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Promotie gehad en nu kan je je droomauto kopen maar wat te doen met je huidige auto?

Of je je auto nu wilt verkopen of inruilen, het is belangrijk om het proces te begrijpen. Volg de volgende stappen om voor het verkopen via een auto verkoop site.

1. Maak de auto schoon voordat je deze op een auto verkoop site zet. Of je de auto nu inruilt of zelf verkoopt, een schone auto is veel beter dan een vuile. Als een professionele schoonmaak te veel is, dan is een paar uur werk voldoende.

2. Overweeg het oplossen van grote problemen voordat je voor een auto verkoop site kiest. Vul alle vloeistoffen af en vervang verbrande zekeringen of gloeilampen. Als je auto grote cosmetische of mechanische problemen heeft, of dingen die duidelijk moeten worden vervangen (bijvoorbeeld slechte banden), overweeg dan om ze te repareren, vooral als ze de rijeigenschappen van de auto beïnvloeden. Voor dure reparaties zul je de kosten willen afwegen tegen de waarde die ze zouden toevoegen. Een vertrouwde monteur zou moeten kunnen helpen, maar een algemene vuistregel is dat hoe ouder de auto, hoe minder kans dat je vooruit komt op een dure reparatie.

3. Beslis hoe je de auto wilt verkopen, bijvoorbeeld via een auto verkoop site. De handel in auto’s bij een dealer is eenvoudig, maar het voegt een andere variabele aan het onderhandelingsproces en meestal krijg je minder geld dan wanneer je het zelf zou verkopen via een auto verkoop site.

5. Als je handelt, krijgt je meerdere aanbiedingen. Veel dealers zullen je een aanbod doen op je oude auto, zelfs als je er geen van hen koopt. Beveilig een paar andere aanbiedingen schriftelijk, en je hebt een back-up als de dealer waar je onderhandelt over de nieuwere auto een laag aanbod geeft.

6. Als je je auto verkoopt via een auto verkoop site moet je de prijs goed inschatten. Schat de waarde van je auto met een eerlijke beoordeling van de staat ervan, en rekening houden met eventuele reparaties. Zoek tweedehands auto lijsten in je omgeving om te zien hoe andere verkopers je model hebben geprijsd. Plaats je auto met veel foto’s en begin de tekst met een zin om interesse te wekken. Markeer bepaalde functies, met inbegrip van eventuele aftermarket toevoegingen, en vermijd algemeenheden zoals “geladen” of “als nieuw”.

7. Zoek een koper. Afhankelijk van de contactgegevens die je hebt verstrekt, kun je verwachten dat je voicemails of e-mails krijgt zodra je de advertentie plaatst op een auto verkoop site. Reageer binnen 48 uur, en ontvang de volledige naam, het e-mailadres en het telefoonnummer van de koper. Markeer de verkooppunten van de auto, zonder overdrijving, in je eerste uitwisseling, en moedig de koper aan om je te ontmoeten voor een proefrit. Volg via e-mail op om hun identiteit te bevestigen en pas op voor alles wat niet goed lijkt te zijn of om uit te checken.

8. Ontmoet mensen van een auto verkoop site niet in het openbaar. Ga er nooit mee akkoord om de shopper bij je thuis te ontmoeten of naar hun huis te rijden voor een testrit. Zorg ervoor dat je elkaar overdag ontmoet op een openbare plaats, zoals een grote parkeerplaats bij een winkelcentrum of kruidenierswinkel. Neem, indien mogelijk, een vriend of familielid mee.