Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Reizen

Iedereen kent het wel in de ochtend: file. Het meest verschrikkelijk dat er is. Steeds meer mensen hebben tegenwoordig een rijbewijs en een auto tot hun beschikking. De economie is de laatste jaren enorm verbeterd, met als gevolg dat het in de ochtend in de spits enorm druk is. Je moet soms wel om 7 uur van huis weg om op tijd voor je werk te zijn. De groeiende economie, biedt dus wel voordelen voor het aantal beschikbare banen, maar biedt geen voordelen voor het reizen in de spits.
Elke ochtend en avond weer. Lees meer informatie via de blog Auto-of-trein.nl.

Openbaar vervoer of toch liever de auto?

Het is misschien dan wel een verschrikking om in de spits met de auto op pad te gaan, vanwege de vele files, echter met de trein reizen in de spits, is tegenwoordig ook geen pretje. De treinen in de spits zitten bomvol met mensen, als gevolg van de groeiende economie. Op sommige trajecten is het zelfs zo druk, dat veel reizigers niet eens een zitplek hebben. Ns probeert hier alles aan te doen door op sommige trajecten extra treinen in te zetten, maar dat is lang niet altijd genoeg.
Wel een voordeel is, dat als je met de trein gaat, je niet in de file hoeft te staan met de auto. Je hoeft dus in principe niet eerder weg als je met de trein gaat.
De trein biedt dus vele voordelen vergeleken met de auto. Soms is het echter niet super handig om met de trein te gaan. Treinen vallen namelijk regelmatig uit en als je dan een belangrijke afspraak hebt op een bepaalde tijd, kan dit enorm onhandig zijn. Ook al ga je nog zo op tijd weg, als er een trein uitvalt, kun je ervan uitgaan dat je te laat komt. Dat is dus een behoorlijk groot minpunt van reizen met de trein.

Wat moet ik kiezen, de auto of de trein?

Nu ik een beetje duidelijk gemaakt heb wat de voor en nadelen zijn van het reizen met de auto en met de trein, is het natuurlijk aan jou de keuze voor welke je kiest. Wil je liever eerder weg met de auto, om op tijd op je werk te komen? Of wil je toch liever gewoon op tijd weg thuis, met het risico dat er een trein uitvalt en je misschien geen zitplek hebt? Beiden opties hebben voor- en nadelen.

Aan jou de keus.