Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Tips om je auto nog sneller te verkopen

Wanneer je de auto wilt verkopen dan is het handig om je eerst even in te lezen. Het kan namelijk een hoop gedoe voorkomen en je bovendien een betere prijs opleveren. Genoeg redenen dus om je hierin te verdiepen. De website Tipsautoverkopen.nl staat boordevol informatie over dit onderwerp. Ga je de auto verkopen dan weet je op website website je dus de info kunt vinden voor een geslaagdere verkoop.

 

Je auto inruilen

Ga je de auto verkopen en vervolgens weer een andere auto kopen dan heb je vaak ook de mogelijkheid om je auto in te ruilen. Inruilen is vaak een dure oplossing voor het niet zonder auto te hoeven zitten. Autobedrijven willen maar al te graag inruilen omdat dit voor hen veel geld oplevert. Jouw auto komt namelijk meteen weer te koop te staan maar dan met een veel hoger prijskaartje. Wanneer je de auto zelf verkoopt dan kun je er ook meer voor terugkrijgen. Het nadeel is dat je dan even zonder auto zit totdat je zelf weer een andere heb gekocht. Vaak kun je meer dan 1000 euro besparen wanneer je de verkoop zelf regelt.

 

Auto via advertentiesite verkopen

Ga je zelf de auto verkopen dan is een advertentiesite een veel gekozen manier. Hier is veel aanbod in, van gratis tot en met betaald. Betaalde sites leveren vaak meer reacties op. Niet alle reacties zijn van particulieren omdat veel bedrijven de sites hebben ontdekt en ook daar een slaatje uit willen slaan. Je zal daar ook geconfronteerd worden met lage biedingen waar je niets mee kunt. Tref je wel een serieuze koper dan kun je de auto verkopen voor een leuke prijs. Je moet wel even geduld hebben voordat deze persoon voorbij komt en jouw advertentie treft.

Auto verkopen via een veiling

Bij een veiling denk je meteen aan een systeem waarbij je ook verplicht bent te verkopen tegen het hoogste bod. In dit geval is dat niet zo. Een autoveiling werkt meestal op basis van een voorstel waarmee je akkoord kunt gaan of niet. Jij beslist of je de auto verkoopt voor het voorgestelde bod. Een aantal autoveilingen zijn gratis en een aantal betaald. De ANWB kost bijvoorbeeld geld. Besteautobod is bijvoorbeeld weer gratis. Bij beide krijg je een prijsvoorstel welke je kunt afwijzen of mee akkoord kunt gaan. Bij akkoord heb je de auto in feite meteen verkocht en kun je overgaan tot de overdracht. De autoveiling is de snelste manier om je auto te verkopen en levert tegenwoordig goede bedragen op. Het scheelt veel gedoe en je hebt geen last van lastige kopers die alsnog een onderhandeling willen aangaan. Vooraf weet je dus waar je aan toe bent.

 

Meer weten over autogerelateerde zaken? Kom dan lang bij Tipsautoverkopen.nl en laat je goed informeren.