Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Trends in de landbouw

Ondernemer zijn in de agrarische sector is niet gemakkelijk. De vele regels en wetten waar je rekening mee moet houden, het mislukken van een oogst en ziektes bij het vee zijn hier voorbeelden van. Daarnaast is er veel concurrentie en volgen de trends in de sector elkaar in rap tempo op. Als je niet goed inspeelt op deze trends is de kans groot dat het bedrijf op termijn failliet gaat. Als jij het niet doet, doet de concurrent het wel.

‘Biobased Economy’ is een trend die zich een aantal jaren voordeed en nog steeds actueel is. Hierbij hebben we het over het gebruik van groene grondstoffen voor non-food producten en produceren van biobrandstoffen. Ook wordt het waterbeheer steeds belangrijker bij landgebruik. Dit wordt steeds belangrijker dankzij de klimaatverandering. Zoals gezegd maken de vele wettelijke regels het er ook niet eenvoudiger op. Zo komen er steeds strengere eisen op het gebied van diervriendelijkheid, gezondheid en veiligheid. Ook de consument vindt dit belangrijk. Zo is er de afgelopen jaren een sterke groei geconstateerd in de aankoop van biologische producten. Duurzame productie en maatschappelijke verantwoord ondernemen (MVO) is een belangrijk punt geworden. Dit is onder meer te zien alle keurmerken en systemen, zoals Fairtrade, Biologisch, UTZ Certified etc.

Verder moeten boeren en ondernemers in de agrarische sector ook investeren in hun apparatuur. Denk aan de nieuwste landbouwvoertuigen zoals rooiers, spuitmachines en zaaiers. Nieuwe voertuigen werken over het algemeen effectiever en zorgt dus voor voordelen. Maar nieuwe voertuigen worden ook steeds groter en geavanceerder. Vandaar dat de veiligheid niet in het geding mag komen. De firma van Zwitserland levert de beste zichtoplossing voor landbouwvoertuigen. Omdat er in de landbouw vaak zware omstandigheden gelden volstaan normale camera’s niet. Een schokbestendige en verwarmde camera van vanzwitserland.nl is daarom belangrijk zodat het systeem altijd kan functioneren.

http://www.vanzwitserland.nl/