Bay wood motorsports
Image default
Business / Automotive

Welzijn van koeien

Om tot een optimale melkproductie van koeien en ander melkvee te komen is het belangrijk dat het welzijn van de koeien tiptop in orde is. Als de werkomgeving van iemand op kantoor niet optimaal is, zal deze persoon niet optimaal kunnen presteren. Hetzelfde geldt voor koeien en ander melkvee. Als hun ‘werkomgeving’, zoals de stal, niet de juiste stal inrichting heeft, dan zullen de koeien ook minder goed presteren en dus minder melk geven. In dit artikelen bespreken we de koeborstel die het welzijn van de koeien verbetert.

 

Koeborstel

Vele koeien maken enthousiast gebruik van een koeborstel. Een koeborstel maakt het verzorgen van koeien een stuk makkelijker, maar koeien kunnen de koeborstel zo vaak gebruiken als ze zelf willen, omdat veel koeien rustiger worden en zich beter gaan voelen. De borstel werkt als een soort huidmassage wat voor een snellere stofwisseling en een verbeterde doorbloeding zorgt. Een verbeterde doorbloeding komt de hoeveelheid melk en de tochtigheid ten goede. Ook verhindert een koeborstel huiduitslag en jeuk. Dierenartsen zijn het erover eens en vinden dat zo’n machine in elke moderne ligboxenstal thuishoort.

 

Een goed voorbeeld van een goede koeborstel is de Au-2-Matic Cowbrush. Deze koeborstel kan zowel buiten als binnen neergezet worden. Hij heeft geen krachtstroom nodig, maar werkt gewoon op 220 volt. De koe kan de koeborstel zelf activeren door hem op te tillen. De verschillende grootte van koeien is geen probleem voor de Au-2-Matic Cowbrush, want hij kan 250 millimeter hoogteverschil overbruggen. Bij overbelasting zorgt de Au-2-Matic Cowbrush er vanzelf voor dat de draairichting aangepast wordt. De motor is stof- en spuitwaterdicht zodat storingen en mankementen door vuil voorkomen kunnen worden. De borstelharen zijn slijtvast en knikbestendig wat zorgt voor een lange en onderhoudsvrije levensduur. De Au-2-Matic Cowbrush reinigt de rug, borst en flanken tot aan de sprong gewrichten.